ID: 8020
De vele smaken van de Indiase keuken (Madhur Jaffrey)
No offers posted.
Description
De vele smaken van de Indiase keuken (Madhur Jaffrey)
Madhur Jaffrey, bekend van de BBC, neemt u mee op een culinaire reis door India: van Kashmir in de Himalaja tot aan Kerala in het uiterste zuiden. Ze heeft voor dit bijzonder gevarieerde kookboek de verrukkelijkste regionale recepten verzameld. Bovendien geeft ze een levendige beschrijving van dit uitgestrekte land, waar een grote verscheidenheid in cultuur en taal bestaat tussen de verschillende deelstaten.
De diverse bevolkingsgroepen hebben niet alleen hun eigen culturele traditie, maar ook hun eigen culinaire specialiteiten. Daardoor kent de Indiase keuken een rijk palet aan smakelijke gerechten, bijvoorbeeld:
Do Piaza Ilamsbout met uien en mint) uit Hyderabad, Patia ffis in donkere saus) uit Gujarat, Labdaray Aloo (aardappelen met gember gekookt) uit Delhi en Sev Ka Raita yoghurt met appel) uit Uttar Pradesh.
Madhur Jaffrey werd in Delhi geboren en studeerde in Londen aan de Royal Academy of Drapnatic Arts. Behalve door haar acteerprestaties op Broadway en in films, is ze vooral bekend geworden door haar fantastische kookboeken en haar veelgeprezen BBC-kookprogramma's.
Madhur laffrey bewijst opnieuw de gevarieerde aard van de Indiase keuken... de combinatie van smaken is voortdurend van hoog niveau.' - Times Liferary Supplement
Dit boek bevestigt het verhaal dat je bij Indiërs thuis moet eten om hun subtiele en verbijsterende regionale kookstijlen te waarderen. Met het grootste gemak laat Madhur laffrey ons hiermee kennismaken.' - Sundaij Times
Net als Claudia Roden geniet deze auteur bekendheid in Engeland door haar kookprogramma's voor de BBC. Zij neemt de lezer mee op een culinaire reis door India van Noord tot Zuid en van Oost tot West, met veel achtergrondinformatie en regionale recepten. Zij heeft haar geboorteland verdeeld in negen gebieden en beschrijft levendig, mede door persoonlijke details, de bewoners en hun culinaire specialiteiten en gebruiken, de geografie en het klimaat van het gebied. Daarna volgen de recepten. De bereidingswijze is duidelijk en aan het eind van het boek staan enkele basisrecepten.
Paperback, 208 pag., geïllustreerd
Uitg. Bzztoh, 1996
· alleen verzenden, niet ophalen
· op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd
Madhur Jaffrey, bekend van de BBC, neemt u mee op een culinaire reis door India: van Kashmir in de Himalaja tot aan Kerala in het uiterste zuiden. Ze heeft voor dit bijzonder gevarieerde kookboek de verrukkelijkste regionale recepten verzameld. Bovendien geeft ze een levendige beschrijving van dit uitgestrekte land, waar een grote verscheidenheid in cultuur en taal bestaat tussen de verschillende deelstaten.
De diverse bevolkingsgroepen hebben niet alleen hun eigen culturele traditie, maar ook hun eigen culinaire specialiteiten. Daardoor kent de Indiase keuken een rijk palet aan smakelijke gerechten, bijvoorbeeld:
Do Piaza Ilamsbout met uien en mint) uit Hyderabad, Patia ffis in donkere saus) uit Gujarat, Labdaray Aloo (aardappelen met gember gekookt) uit Delhi en Sev Ka Raita yoghurt met appel) uit Uttar Pradesh.
Madhur Jaffrey werd in Delhi geboren en studeerde in Londen aan de Royal Academy of Drapnatic Arts. Behalve door haar acteerprestaties op Broadway en in films, is ze vooral bekend geworden door haar fantastische kookboeken en haar veelgeprezen BBC-kookprogramma's.
Madhur laffrey bewijst opnieuw de gevarieerde aard van de Indiase keuken... de combinatie van smaken is voortdurend van hoog niveau.' - Times Liferary Supplement
Dit boek bevestigt het verhaal dat je bij Indiërs thuis moet eten om hun subtiele en verbijsterende regionale kookstijlen te waarderen. Met het grootste gemak laat Madhur laffrey ons hiermee kennismaken.' - Sundaij Times
Net als Claudia Roden geniet deze auteur bekendheid in Engeland door haar kookprogramma's voor de BBC. Zij neemt de lezer mee op een culinaire reis door India van Noord tot Zuid en van Oost tot West, met veel achtergrondinformatie en regionale recepten. Zij heeft haar geboorteland verdeeld in negen gebieden en beschrijft levendig, mede door persoonlijke details, de bewoners en hun culinaire specialiteiten en gebruiken, de geografie en het klimaat van het gebied. Daarna volgen de recepten. De bereidingswijze is duidelijk en aan het eind van het boek staan enkele basisrecepten.
Paperback, 208 pag., geïllustreerd
Uitg. Bzztoh, 1996
· alleen verzenden, niet ophalen
· op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd