ID: 8016
Het tomaten kookboek (Christine France)
No offers posted.
Description
Het tomaten kookboek (Christine France)
Het onmisbare boek met een uitgebreide beschrijving van verschillende soorten tomaten en meer4 dan 160 verrukkelijke recepten
Een prachtig kookboek met de tomaat in de hoofdrol.
In de uitgebreide inleiding vindt u alles over tomaten, zoals basistechnieken voor de bereiding, tips voor het kopen, bewaren en inmaken van tomaten en over het zelf kweken van tomaten.
Een selectie van 160 recepten uit de hele wereld die u zal doen watertanden, met onder andere: voorgerechten, salades, hoofd- en bijgerechten.
Maak zelf uw keuze uit heerlijke klassieke recepten zoals gegrilde tomaten, zelfgemaakte tomatenketchup, verschillende tomatensoepen, Griekse salade met tomaten en feta, sappige gevulde tomaten, tomatentaarten en pizza's, verfrissende tomatencocktails, pikante chilisalsa's en heerlijke tomatensauzen.
Dit boek zal u inspireren en helpen om optimaal gebruik te maken van een van de heerlijkste en kleurrijkste ingrediënten die er zijn.
· Geschiedenis van de tomaat
· Telen van tomaten
· Tips bij het kopen van tomaten
· Handige keukenhulpjes
· De voorbereiding
· Tomaten conserveren
· Tomaten in de voorraadkast
· De gekruide tomaat
· Overzicht tomatenrassen
· Soepen en voorgerechten
· Salades en bijgerechten
· Vlees en gevogelte
· Vis en schelpdieren
· Vegetarische schotels
· Dranken, salsas en brood
Kookboek verdeeld in twee delen. In het eerste aandacht voor de geschiedenis van de tomaat, de teelt, kooptips, keukengerei en garneertechieken met tomaten, inmaken, keukenkruiden en kenmerken van diverse tomatenrassen, alles duidelijk met goede kleurenfoto's geillustreerd. In het tweede gedeelte de recepten uit de hele wereld, min of meer op menuvolgorde gesorteerd met een apart hoofdstuk voor vegetarische schotels. De recepten gaan uit van het aanbod in Britse winkels; ook de maatvoering is te strikt vertaald, voor gebruikers zonder het bezit van een fijne weegschaal nogal moeilijk. Silvana Franco, Christine Ingram, Ann Sheasby, Liz Trigg enz., die voor deze uitgave de recepten leverden, publiceerden eerder bij de Londense uitgeverij Anness. Hun receptuur is zo'n twintig jaar onveranderd gebleven en maakt een belegen indruk, nog versterkt door de begeleidende (werk)foto's die gekenmerkt worden door veel roodtinten. Mooie uitgave, mooie papierkwaliteit maar qua receptuur geen nieuws. Alfabetisch register.
Gebonden met stofomslag, 256 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Veltrman, 2003
· alleen verzenden, niet ophalen
· op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd
Het onmisbare boek met een uitgebreide beschrijving van verschillende soorten tomaten en meer4 dan 160 verrukkelijke recepten
Een prachtig kookboek met de tomaat in de hoofdrol.
In de uitgebreide inleiding vindt u alles over tomaten, zoals basistechnieken voor de bereiding, tips voor het kopen, bewaren en inmaken van tomaten en over het zelf kweken van tomaten.
Een selectie van 160 recepten uit de hele wereld die u zal doen watertanden, met onder andere: voorgerechten, salades, hoofd- en bijgerechten.
Maak zelf uw keuze uit heerlijke klassieke recepten zoals gegrilde tomaten, zelfgemaakte tomatenketchup, verschillende tomatensoepen, Griekse salade met tomaten en feta, sappige gevulde tomaten, tomatentaarten en pizza's, verfrissende tomatencocktails, pikante chilisalsa's en heerlijke tomatensauzen.
Dit boek zal u inspireren en helpen om optimaal gebruik te maken van een van de heerlijkste en kleurrijkste ingrediënten die er zijn.
· Geschiedenis van de tomaat
· Telen van tomaten
· Tips bij het kopen van tomaten
· Handige keukenhulpjes
· De voorbereiding
· Tomaten conserveren
· Tomaten in de voorraadkast
· De gekruide tomaat
· Overzicht tomatenrassen
· Soepen en voorgerechten
· Salades en bijgerechten
· Vlees en gevogelte
· Vis en schelpdieren
· Vegetarische schotels
· Dranken, salsas en brood
Kookboek verdeeld in twee delen. In het eerste aandacht voor de geschiedenis van de tomaat, de teelt, kooptips, keukengerei en garneertechieken met tomaten, inmaken, keukenkruiden en kenmerken van diverse tomatenrassen, alles duidelijk met goede kleurenfoto's geillustreerd. In het tweede gedeelte de recepten uit de hele wereld, min of meer op menuvolgorde gesorteerd met een apart hoofdstuk voor vegetarische schotels. De recepten gaan uit van het aanbod in Britse winkels; ook de maatvoering is te strikt vertaald, voor gebruikers zonder het bezit van een fijne weegschaal nogal moeilijk. Silvana Franco, Christine Ingram, Ann Sheasby, Liz Trigg enz., die voor deze uitgave de recepten leverden, publiceerden eerder bij de Londense uitgeverij Anness. Hun receptuur is zo'n twintig jaar onveranderd gebleven en maakt een belegen indruk, nog versterkt door de begeleidende (werk)foto's die gekenmerkt worden door veel roodtinten. Mooie uitgave, mooie papierkwaliteit maar qua receptuur geen nieuws. Alfabetisch register.
Gebonden met stofomslag, 256 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Veltrman, 2003
· alleen verzenden, niet ophalen
· op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd