ID: 8018
I.K.T.F.C. deel I en II receptenboek (Gorinchem)
€35,00
No offers posted.
Description
Onder aanvoering van meesterkok Anton Dijk zijn discipelen Zandri Albada, Hans Booij, Michel Booy, Joep Mooij, Henk de Ridder, Oscar Smeets, Ramon van de Ven, Maarten Wilschut en erelid André Krakeel uitgegroeid tot koks die met hun creaties goede sier zouden maken in toprestaurants. Dat bewees het gezelschap al zon tien jaar geleden, toen het eerste werd op het prestigieuze concours Le Grand Prix Culinair in Maastricht. De andere twee keren dat het daaraan deelnam, eindigde I.K.T.F.C. als tweede. De leden van de kookclub kijken nog steeds vol ontzag naar de creaties van de door hen bewonderde topkoks, maar volgens coach Anton Dijk halen ze inmiddels zelf ook een niveau waar een Michelin-ster bij zou passen. ,,De passie is gaandeweg kunst geworden.
In de keuken van de I.K.T.F.C. worden kleine stillevens bereid, die overtuigen door durf, originaliteit en oprechtheid. Er wordt eigen creativiteit ingebracht aan al bestaande combinaties, om zo niet alleen culinaire tradities recht te doen, maar ook grenzen te verleggen, zo schrijft de inleiding van het eerste receptenboek.
,,We zijn culinair inventief en laten ons inspireren door de seizoenen, licht Hans Booij toe. Iets, dat is gegroeid sinds de club in augustus 1990 hobbymatig van start ging met de voluit geheten International Kaviaar Truffel en Foie Gras Company. Deze naam werd bedacht tijdens een kerstdiner, toen werd afgesproken voortaan ten minste één van deze ingrediënten in hun menus te gaan gebruiken. De jaarlijkse kerstdiners zijn, net als aspergediners, speciale avonden waarbij de echtgenotes en ook prominente gasten aanschuiven.
Na de start in restaurant De Boterhoeve in Noordeloos vormt nu de keuken van Hans en Marina Booij het epicentrum van de kookclub. Als het negental daar op de maandelijkse zaterdag samenkomt, kunnen de hersenspinsels eindelijk in de praktijk gebracht worden. Hierbij is het negental ook geïnspireerd door alles wat er gezien en geproefd is tijdens de gezamenlijke reizen, zoals die naar truffelwalhalla Umbrië en Parijs, waar in het holst van de nacht een gigantische vismarkt bezocht werd. Met fotos, videobeelden en krabbels is gezorgd dat na enkele jaren uit de honderden gerechten de 24 beste gebundeld kunnen worden in een nieuw receptenboek.
Eind mei was I.K.T.F.C. te gast in de kookarena van de bekende ovenfabrikant Leventi in het Brabantse Gilze, waar het eerste exemplaar van het tweede receptenboek werd gepresenteerd aan topondernemer Aad Ouborg van Princess. Hij kreeg een professioneel, bordeauxrood receptenboek in handen, waaraan opnieuw medewerking is verleend door culinair topfotograaf Sven Benjamins die onder andere voor Allerhande fotografeert. De 24 beste creaties van I.K.T.F.C. werden opnieuw bereid en door Benjamins gedurende twee lange zaterdagen vastgelegd. Het decor van de gerechten vormt het door buitengewoon lid Olaf Stevens ontworpen en vervaardigde porseleinen servies.
Actueel is de langzame gaartechniek, die veel is toegepast bij de bereiding van de gerechten in dit tweede boek. Booij: ,,De schrijfwijze van de recepten is ook revolutionair. Hij is namelijk door iedereen te begrijpen.
Beide boeken met harde, glazende kaft
Boek I - ISBN 9072449096
Boek II - ISBN 9789081296212
In de keuken van de I.K.T.F.C. worden kleine stillevens bereid, die overtuigen door durf, originaliteit en oprechtheid. Er wordt eigen creativiteit ingebracht aan al bestaande combinaties, om zo niet alleen culinaire tradities recht te doen, maar ook grenzen te verleggen, zo schrijft de inleiding van het eerste receptenboek.
,,We zijn culinair inventief en laten ons inspireren door de seizoenen, licht Hans Booij toe. Iets, dat is gegroeid sinds de club in augustus 1990 hobbymatig van start ging met de voluit geheten International Kaviaar Truffel en Foie Gras Company. Deze naam werd bedacht tijdens een kerstdiner, toen werd afgesproken voortaan ten minste één van deze ingrediënten in hun menus te gaan gebruiken. De jaarlijkse kerstdiners zijn, net als aspergediners, speciale avonden waarbij de echtgenotes en ook prominente gasten aanschuiven.
Na de start in restaurant De Boterhoeve in Noordeloos vormt nu de keuken van Hans en Marina Booij het epicentrum van de kookclub. Als het negental daar op de maandelijkse zaterdag samenkomt, kunnen de hersenspinsels eindelijk in de praktijk gebracht worden. Hierbij is het negental ook geïnspireerd door alles wat er gezien en geproefd is tijdens de gezamenlijke reizen, zoals die naar truffelwalhalla Umbrië en Parijs, waar in het holst van de nacht een gigantische vismarkt bezocht werd. Met fotos, videobeelden en krabbels is gezorgd dat na enkele jaren uit de honderden gerechten de 24 beste gebundeld kunnen worden in een nieuw receptenboek.
Eind mei was I.K.T.F.C. te gast in de kookarena van de bekende ovenfabrikant Leventi in het Brabantse Gilze, waar het eerste exemplaar van het tweede receptenboek werd gepresenteerd aan topondernemer Aad Ouborg van Princess. Hij kreeg een professioneel, bordeauxrood receptenboek in handen, waaraan opnieuw medewerking is verleend door culinair topfotograaf Sven Benjamins die onder andere voor Allerhande fotografeert. De 24 beste creaties van I.K.T.F.C. werden opnieuw bereid en door Benjamins gedurende twee lange zaterdagen vastgelegd. Het decor van de gerechten vormt het door buitengewoon lid Olaf Stevens ontworpen en vervaardigde porseleinen servies.
Actueel is de langzame gaartechniek, die veel is toegepast bij de bereiding van de gerechten in dit tweede boek. Booij: ,,De schrijfwijze van de recepten is ook revolutionair. Hij is namelijk door iedereen te begrijpen.
Beide boeken met harde, glazende kaft
Boek I - ISBN 9072449096
Boek II - ISBN 9789081296212