ID: 113991
Description
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken - Jacques Meerman
uitgave: Ambo/Anthos, 2015, hard cover, 438 blz
Veel mensen vinden de Nederandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekwijtpap, stamppot - veel verder komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de rest van de wereld. Toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen aardappels, groenten en vlees.
De kleine geschiedenis van de Nederlandse keukenlaat zien hoe onze culinaire traditie door de eeuwen heen tot stand is gekomen. De Romeinse bezetting liet hier (schaarse) sporen na. De Arabieren leverden onder andere spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit, en dankzij de ontdekking vanAmerika in 1492 eten we spreziebonen, tomaten, aardappels en quinoa.....
Deze ontwikkelingen zorgden voor een heel rijke Nederlandse gastronomische traditie en hebben bepaald hoe we tegenwoordig koken en eten.
Dit fraai geïllustreerde boek bevat tevens meer dan 100 historische recepten, en geeft bovendien een kijkje in de keuken van de geschiedenis van Nederland.
Met recepten voor o.a. appelstruifjes, krentensop en potpastey, maar ook voor Bockbier, Eyken Lombaerts, Lombers, aardnoten met rijst
in de winkel: 32,50
het is geen kookboek: maar echt een geschiedenis van de Nederlandse keuken met recepten uit verschillende tijdvakken
het prachtige dikke boek kan met moeite opengevouwen worden verstuurd;
maar daar is het feitelijk té mooi en bijzonder voor:
als pakje kan het vanaf 5 euro worden verstuurd
uitgave: Ambo/Anthos, 2015, hard cover, 438 blz
Veel mensen vinden de Nederandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekwijtpap, stamppot - veel verder komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de rest van de wereld. Toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen aardappels, groenten en vlees.
De kleine geschiedenis van de Nederlandse keukenlaat zien hoe onze culinaire traditie door de eeuwen heen tot stand is gekomen. De Romeinse bezetting liet hier (schaarse) sporen na. De Arabieren leverden onder andere spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit, en dankzij de ontdekking vanAmerika in 1492 eten we spreziebonen, tomaten, aardappels en quinoa.....
Deze ontwikkelingen zorgden voor een heel rijke Nederlandse gastronomische traditie en hebben bepaald hoe we tegenwoordig koken en eten.
Dit fraai geïllustreerde boek bevat tevens meer dan 100 historische recepten, en geeft bovendien een kijkje in de keuken van de geschiedenis van Nederland.
Met recepten voor o.a. appelstruifjes, krentensop en potpastey, maar ook voor Bockbier, Eyken Lombaerts, Lombers, aardnoten met rijst
in de winkel: 32,50
het is geen kookboek: maar echt een geschiedenis van de Nederlandse keuken met recepten uit verschillende tijdvakken
het prachtige dikke boek kan met moeite opengevouwen worden verstuurd;
maar daar is het feitelijk té mooi en bijzonder voor:
als pakje kan het vanaf 5 euro worden verstuurd