ID: 8033
Wild en Gevogelte
€17,95
Keine Angebote gepostet.
Beschreibung
Wellekens,Lucrèce & Patricia Pitisci.
hardcover met stofomslag
nieuwstaat
222 pagina's
Lucrèce Wellekens heeft samen met haar familie vijf uitstekende wild-en-gevogeltewinkels in het Brusselse en heeft haar beste recepten gebundeld.
Het resultaat mag er zijn: een vernieuwend boek over koken met wild en gevogelte, met klassieke, maar vooral ook moderne gerechten.Dit type vlees is immers zeer goed te combineren met allerlei invloeden uit de weidse gastronomische wereld. Denk maar aan de mediterrane en de oosterse keuken, of de fusionstijl, waarin westerse met oosterse ingredinten en bereidingswijzen gecombineerd worden.De tijd van zware gerechten met bestorven wild en donkere, geconcentreerde sausen is voorbij.
Geen ingewikkelde, taaie bedoeningen meer, maar een mals stukje vlees van de beste kwaliteit en met een fijne, delicate smaak, daar is het hem om te doen.
Met dit boek waait een nieuwe, frisse wind door wild-en-gevogelteland en vindt de kooklustige lezer lichte en moderne recepten binnen handbereik. Ze zijn gemakkelijk klaar te maken en geschreven in een vlotte en begrijpelijke stijl.
De recepten werden opgetekend door Patricia Pitisci en vertaald door Filip Verheyden, die ook de algemene inleiding over wild en gevogelte schreef.
Ook in de fotografie ligt de nadruk op het delicate aspect van hedendaags koken met wild en gevogelte.
- voorgerechten
- salades
- gevogelte:
kip
kalkoen
parelhoen
kwartels
eend
gans
duif
konijn
- Wild:
Groot wild
Klein wild
- Sausen, vullingen, marinades
tabel van sausen
fonds
vullingen
roux
sausen
bruine sausen
chutney's
marinades
- Verse pasta
- lexicon
- regels voor een geslaagd resultaat
hardcover met stofomslag
nieuwstaat
222 pagina's
Lucrèce Wellekens heeft samen met haar familie vijf uitstekende wild-en-gevogeltewinkels in het Brusselse en heeft haar beste recepten gebundeld.
Het resultaat mag er zijn: een vernieuwend boek over koken met wild en gevogelte, met klassieke, maar vooral ook moderne gerechten.Dit type vlees is immers zeer goed te combineren met allerlei invloeden uit de weidse gastronomische wereld. Denk maar aan de mediterrane en de oosterse keuken, of de fusionstijl, waarin westerse met oosterse ingredinten en bereidingswijzen gecombineerd worden.De tijd van zware gerechten met bestorven wild en donkere, geconcentreerde sausen is voorbij.
Geen ingewikkelde, taaie bedoeningen meer, maar een mals stukje vlees van de beste kwaliteit en met een fijne, delicate smaak, daar is het hem om te doen.
Met dit boek waait een nieuwe, frisse wind door wild-en-gevogelteland en vindt de kooklustige lezer lichte en moderne recepten binnen handbereik. Ze zijn gemakkelijk klaar te maken en geschreven in een vlotte en begrijpelijke stijl.
De recepten werden opgetekend door Patricia Pitisci en vertaald door Filip Verheyden, die ook de algemene inleiding over wild en gevogelte schreef.
Ook in de fotografie ligt de nadruk op het delicate aspect van hedendaags koken met wild en gevogelte.
- voorgerechten
- salades
- gevogelte:
kip
kalkoen
parelhoen
kwartels
eend
gans
duif
konijn
- Wild:
Groot wild
Klein wild
- Sausen, vullingen, marinades
tabel van sausen
fonds
vullingen
roux
sausen
bruine sausen
chutney's
marinades
- Verse pasta
- lexicon
- regels voor een geslaagd resultaat